Flere unge skal stemme ved kommunalvalget i Esbjerg

Mandag d. 2/9 vedtog Esbjerg byråd at der skal gøres en ekstra indsats med henblik på at få de unge til at stemme til kommunalvalget i Esbjerg. Man kan diskutere om det er på sin plads at bruge kræfter på at trække helt almindelige velfungerende unge til stemmeurnen, men vi må konstatere at valgdeltagelsen blandt især førstegangsvælgere er faretruende lav. For ikke at tabe en generation af vælgere på gulvet mener jeg godt det kan forsvares, at bruge kræfter på at få unge mennesker til at stemme. I praksis vil det foregå ved at de unge på en række uddannelsesinstitutioner får mulighed for at brevstemme en dag op til valget på selve uddannelsesinstitutionen.

Esbjerg Kommune har valgt at nedlægge en række mindre valgsteder. Som en del af byrådsbeslutningen vedtog vi ligeledes at der ved følgende valgsteder bliver mulighed for at brevstemme i bogbussen. De valgsteder det drejer sig om er følgende:

Hunderup, Jernved, Darum, Vester Nebel, Vilslev, Farup, Roager, Vejrup og Grimstrup

Forfatter: Jakob

Jeg er direktør for virksomheden Webitall ApS - en web-virksomhed beliggende i Esbjerg. Vi har kompetencer indenfor webudvikling, hjemmesideopbygning, ecommerce, SEO og online marketing. Jeg skriver om forskellige emner indenfor hjemmeside- og SEO-verdenen, og er også bidt af den politiske bille.

Skriv et svar